Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Ignatia

Ignatia

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Det homeopatiska medel som bereds av fröna från trädet Ignatia amara ordineras främst vid psykiska problem. Filippinska infödingar bar fröna som amuletter för att förebygga eller bota alla sorters sjukdomar. De spanska jesuiterna förde med sig fröna till Europa på 1600-talet. Inom traditionell medicin användes fröna förr mot gikt, epilepsi och kolera.

Vanligt namn är Ignatia eller S:t Ignatiaböna och trädet finns inhemsk i Ostindien, Kina och Filippinerna. För beredning av det homeopatiska medlet används fröna som från varje frökapsel (10-20 frön) separeras från pulpan och pulveriseras inför beredningen.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Besvär som lindras av Ignatia härrör ofta från någon extrem känslomässig omvälvning. Psykiska tillstånd som ofta lindras är humörsvängningar, hysteri, sömnlöshet och plötsliga gråtattacker; självömkan; skuldtyngdhet; undertryckt reaktion på vrede eller våld; rädsla för att betraktas som dominerande; depression; oro.

Medlet är även bra mot huvudvärk som förvärras av att ligga på den värkande sidan och som känns som om en spik trängt in i huvudet; nervös huvudvärk på grund av känslomässig omvälvning.

Åkommor med föränderliga, motsägelsefulla symtom lindras av Ignatia, som tex: halsont som blir bättre av fast föda; illamående och kräkningar som blir bättre när man äter. Andra tillstånd det är bra för inkluderar: rethosta; feber med frossa som ger upphov till törst; svimning under klaustrofobiska förhållanden; känslighet för smärta; sug efter underlig föda vid sjukdom; smärta i övre delen av magen.

Till kvinnor ges Ignatia mot ändtarms framfall med skarpa uppåt strålande smärtor; smärtsamma livmoder spasmer under menstruation; hemorrojder; psykiskt betingad förstoppning i förening med utebliven mens.

Symtomen lindras av att ligga på den "onda" sidan; av att byta ställning; efter urinering; vid fast tryck; efter att ha ätit; av värme. Men förvärras i kyla; vid beröring; av känslomässig stress (som vid sorg eller vrede); av kaffe och tobak; av starka lukter.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.Pris: 250:- inkl. moms