Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Hamamelis

Hamamelis

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Kvistarnas bark och det yttersta skiktet av trollhasselns rot används inom örtmedicinen för att behandla inflammerade blodkärl (tex hemorrojder). Inom konventionell medicin användes trollhassel förr i lotion mot lindriga hudutslag, brännsår och insektsbett. Det homeopatiska medlet prövades av dr Hering redan år 1850 och används mot åderbråck och frostknölar.

Vanligt namn är trollhassel och finns inhemsk i östra och centrala USA och Kanada och odlad i Europa. Till beredning av det homeopatiska medlet används den färska barken från kvistarna och rotens yttre lager.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Hamamelis används främst för att behandla hemorrojder och åderbråck (då kärlen är svaga och inflammerade), samt vid blödningar som avtar långsamt som vid tex näsblödning. Det anses också bra mot frostknölar i samband med inflammerade blodkärl.

Medlet lindrar också huvudvärk som lättar vid näsblödning; vid smärta och ömhet på grund av skada; vid värkande blodsprängda ögon eller blåtiror; vid hosta med blodblandat slem.

Smärta under ägglossning och på grund av riklig mens blödning (med en ömmande känsla i magen); samt inflammation i livmodern eller äggstockarna kan lindras av detta medel.

Hamamelis är också användbart vid depressioner, när den sjuke vill bli lämnad i fred, vill att andra ska visa respekt och känner sig rastlös och lättretlig.

Symtomen lindra av frisk luft; av att läsa, tänka eller prata. Men förvärras i varm, fuktig luft; av tryck; av rörelse.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.Pris: 250:- inkl. moms