Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Belladonna

Belladonna

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Belladonna sägs ha använts vid "häxkonster" under medeltiden. Italienska kvinnor droppade det i sina ögon för att vidga pupillerna och göra ögonen vackrare - "bella donna" betyder just vacker kvinna. Växten innehåller alkaloiderna atropin och hyoscyamin, som används inom konventionell medicin mot spasmer, illamående och yrsel. Samuel Hahnemann utförde en provning av medlet redan 1799 och använde det mot scharlakansfeber.

Det vanligaste namnet är Belladonna men växten heter Atropa belladonna. Den växer inplanterad i hela Europa. Och det är de färska bladen och blommorna man använder vid beredning av det homeopatiska medlet. Trots att alla växtens delar är giftiga i sitt ursprung har den genom hela vår historia använts mot infektioner och inflammationer (men är så klart inte giftig på något sätt i homeopatisk beredning).

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Belladonna används för att behandla åkommor med ett snabbt insjuknings förlopp och infektioner med inflammationer, som hög feber med värkande ögon, influensa, halsfluss, halskatarr, torr rethosta (som blir värre när man pratar) och öronvärk (särskilt på höger sida och som blir värre om man blir våt eller kall om huvudet).

Till symtomen hör; bultande smärta; blek mun och bleka läppar; ljusröd tunga; rött, varmt ansikte och torr, flammig hud (men kalla händer och fötter).

Det ges också mot; dunkande huvudvärk då minsta ögonrörelse intensifierar smärtan; bölder; krampanfall; förlossnings smärtor; svullna, röda bröst vid amning; blåskatarr; orolig sömn etc.

Symtomen lindras av värme; av att stå eller sitta upprätt; av varma omslag på det angripna stället. Medan de förvärras genom att ligga på höger sida; av rörelse, buller och stötar; av ljus och solsken; av att ligga ner; av tryck; vid vistelse i sval omgivning.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

Belladonna personer har ofta god fysik och hälsa och är starka och energiska till både sinne och kropp. De är livliga och underhållande, men när de blir sjuka kan de bli våldsamma och "halsstarriga" och kan då slå, bita eller sparka omkring sig. Deras besvär karakteriseras alltid av ett rastlöst, upprört beteende och extrem känslighet för ljus, ljud, rörelse och beröring.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar följer med leverans.


Pris: 250:- inkl. moms