Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Nux vomica

Nux vomica

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Vanligt namn är rävkaka (som är giftig i sitt ursprung men inte efter homeopatisk beredning) och växer i Indien, Burma, Kina, Thailand och Australien. Den beståndsdel som används för homeopatisk beredning är fröna.

De som tillhör konstitutionen för detta medel är ofta spända, energiska, konkurrens inriktade karriärister som arbetar hårt. De tolererar ingen kritik mot sig själva, men är ytterst kritiska mot och kräver perfektion av andra.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Nux vomica ordineras främst mot extrem överkänslighet och lättretlighet. Människor som behöver det här medlet blir arga och frustrerade när deras förväntningar inte uppfylls och de känner sig sjuka och stressade när de "lagrar" upp sin vrede. Detta kan leda till att de hemfaller åt alltför många stimulantia (vilket ofta resulterar i sömnlöshet).

Magproblem som matsmältnings besvär, kräkningar, diarré med smärtsamma magkramper, illamående med kolikartad smärta, förstoppning och hemorrojder som orsakar sammandragningar i ändtarmen behandlas med detta medel.

Nux vomica är också bra mot: förkylning då näsan är täppt på natten och rinnande på dagen; influensa med feber och stela, darrande, värkande muskler; hosta med kräknings känslor eller torr rethosta med smärtor i struphuvudet.

Även huvudvärk och migrän (ofta på grund av baksmälla) då huvudet känns tjockt eller skört vid uppvaknandet eller som om en spik drivits in ovanför ögonen, lindras av detta medel.

Till kvinnor ges medlet mot täta, rikliga eller oregelbundna menstruationer och då menstruationen föregås av matthet. Det används också för att behandla blåskatarr; täta urinträngningar, kramp och morgon illamående vid graviditet.

Symtomen lindras av värme; av bestämt tryck; av tvättning eller omslag; av sömn; av ensamhet; på kvällen. Men förvärras i kallt, torrt, vintrigt eller blåsigt väder; mellan 3 och 4 på natten; av stimulantia; av att äta; av kryddstark mat; av beröring; av oväsen; av psykisk överansträngning.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

Nux vomica individer är ambitiösa, trivs med utmaningar och besluts fattande och påträffas ofta i olika chefsbefattningar. De är rappa intellektuellt, talar fort och koncist och blixtrar till med ironiska kvickheter. De är otåliga och kan snabbt explodera av vrede. I sin strävan efter framgång kan de nyttja alkohol eller droger för att förbättra sina prestationer eller få hjälp att slappna av. De har i allmänhet en stark könsdrift. När de är sjuka kan de vara otacksamma och vresiga.

De tycker ofta om fet mat, fettrikt kött, grädde och fet ost. Det tycker också om alkohol, kaffe, kryddstark mat som chilipeppar och curry (men mår dåligt av dem).

De är överdrivet rädda för att misslyckas i affärer; för döden; för folksamlingar och offentliga platser.

De är ofta magerlagda, välvårdade, spända och lite hetlevrade. De har ofta fåror i ansiktet och rodnar när de är upprörda. Deras hud kan vara lite gulblek och de har ofta mörka ringar under ögonen. Svaga delar i kroppen är mage, tarmar, lever, lungor och nervsystem.Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.


Pris: 250:- inkl. moms