Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Lycopodium

Lycopodium

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Arabiska läkare använde denna städsegröna lummerväxt mot magbesvär och för att lösa upp njurstenar. På 1600-talet gavs det gula sporpulvret mot gikt och urinretention.

Vanligt namn är mattlummer och den växer i bergstrakter och skogar över hela norra halvklotet. Den beståndsdel som används för homeopatisk beredning är sporpulvret. Den blommande lummern plockas på sommaren och sporpulvret skakas ur och används till det homeopatiska medlet.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Lycopodium lindrar matsmältnings besvär (tex efter att ha ätit sent på kvällen); konstant illamående; kräkningar; glupande aptit följd av opasslighet efter att ha ätit en liten mängd mat; utspänd och uppsvälld mage med väderspänningar; förstoppning; blödande hemorrojder.

Till män ges Lycopodium mot förstorad prostata och rödaktig urin med sandigt sediment orsakat av njursten. Det används också för att behandla ökad könsdrift med oförmåga att få eller behålla erektion.

De flesta åkommor som lindras av detta medel är koncentrerade till kroppens högra sida och åtföljs ofta av ett sug efter sötsaker. Lycopodium anses effektivt mot huvudvärk av neuralgi typ; halsont som förvärras av kall dryck; ihållande torrhosta; trötthet på grund av influensa; kroniskt trötthets syndrom; håravfall; psoriasis på händerna.

Även psykiska problem orsakade av osäkerhet som tex nervositet, ångest, otålighet, råddhågsenhet, rädsla för att vara ensam, sömnlöshet, att tala och skratta i sömnen, nattskräck och rädsla vid uppvaknandet - brukar lindras av just Lycopodium.

Symtomen lindras av att lossa på kläderna; av rörelse; av kall luft; av varm mat och dryck; på natten. Men förvärras av åtsittande kläder; av för mycket mat; i kvalmiga rum; av att ligga på höger sida; mellan kl 4-8 och 16-20; på våren.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

Eftersom människor med den här konstitutionen är ytterst osäkra kan de försköna sanningen för att stärka sin låga själv aktning. De motsätter sig förändringar eftersom nya utmaningar skrämmer dem. Trots att de förefaller disciplinerade och samvetsgranna ger de lätt efter för en svaghet för sötsaker och de är sexuellt promiskuösa. Trots att de har en sällskaplig läggning undviker de nära relationer. De irriteras av svaghet och är intoleranta när det gäller sjukdom.

Lycopodium karaktären utstrålar lågmäld självbehärskning, stabilitet och inbjuder till respekt men döljer en stark känsla av otillräcklighet. De är ofta intellektuella, har ett konservativt synsätt och kan ha prestige fyllda yrken; som diplomater, direktörer, advokater och läkare.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.


Pris: 250:- inkl. moms