Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Ledum

Ledum

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Ledum palustre (skvattram) har fått sitt latinska släktnamn efter det grekiska ordet "ledos", som betyder ullig dräkt och syftar på bladens ludna undersida. Den färska örten har en antiseptisk doft och har i Finland sedan 1200-talet använts för att bli kvitt skadedjur och ohyra.

Vanliga namn är skvattram och getpors och den växer på norra halvklotet och är särskilt vanlig i Kanada, USA, Skandinavien och Irland. Hela den torkade och pulveriserade blommande växten används i beredningen.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Ledum bidrar till att förebygga infektioner och är ett viktigt invärtes akutmedel. Det är särskilt verksamt mot insektsbett, blåtiror och andra ögonskador, samt skär., skrubb- och sticksår, liksom mot skador med kraftiga blåmärken, svullen, blåröd hud och stickande smärta.

Medlet ges också mot: reumatisk värk som börjar i fötterna och flyttar sig uppåt; stela, värkande leder då den drabbade känner sig varm invärtes men den angripna kroppsdelen känns kall utanpå och smärtan lindras av kalla omslag, samt mot smärta i stortå valken på grund av gikt; vid värkande, svullna och stela senor.

Vid sjukdom lider de som behöver detta medel av nattliga svettningar och kastar av sig sängkläderna. Deras fötter och vrister kan klia intensivt och de drabbas lätt av stukningar. De kan vara argsinta, otåliga eller föredra att lämnas ensamma.

Symtomen lindras av kalla omslag på den drabbade kroppsdelen. Men förvärras på natten; av värme; av beröring.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.


Pris: 250:- inkl. moms