Tisdag den 21 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Gelsemium

Gelsemium

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Denna vackra klätterväxt är giftig i sitt ursprung men inte i homeopatisk beredning. Medicinskt har den använts sedan 1840-talet då det påstods att en bonde i Mississippi som av misstag åt av roten, botades från den feber han led av. Detta slumpartade tillfrisknande ledde så småningom till att växten användes mot feber inom örtmedicinen och testades i en homeopatisk prövning.

Vanligt namn är "vild jasmin" och den är inhemsk i USA och tillreds homeopatiskt av den färska roten.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Gelsemium påverkar främst hjärnan, ryggmärgen, de motoriska nerverna, ögonlocken och slemhinnorna. Det lindrar: huvudvärk som intensifieras vid rörelse eller starkt ljus och det känns som om det sitter ett spänt band runt huvudet; öm hårbotten på grund av nervinflammation; muskelsmärta i samband med feber; nervsjukdomar; smärta i livmodern och under menstruation; vid hängande tunga ögonlock; värk i höger öga; halsont med röda tonsiller med svårt att svälja och ont i öronen; vid sommar förkylning.

Medlet ges ofta mot febersymtom som svettigt, rödflammigt ansikte, otäck smak i munnen, belagd skälvande tunga, fross med vågor av hetta längs ryggraden.

Gelsemium ges också mot rädsla och fobier (tex inför operationer eller när man ska besöka tandläkaren, samt mot rädsla efter chock. Alla tillstånden åtföljs av skälvningar. Även överdriven upphetsning som får hjärtat att hoppa över ett slag, dåsighet och sömnlöshet lindras av medlet.

Symtomen lindras efter urinering; av stimulantia eller alkohol; av svettning; av att böja sig framåt. Men förvärras av solsken; av fuktig värme; i fuktig dimma; av tobaksrök; av upphetsning, stress eller oro över sjukdoms symtomen eller inför ett offentligt framträdande.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

Personer med Gelsemium konstitution ser slöa och tröga ut, har en blåaktig hudton och är ofta rökare. Deras främsta hälsoproblem är svaghet. De tenderar att vara räddhågade och medlet har ofta använts för att motverka "feghet på slagfältet" och är också ett av de främsta medlen mot rampfeber. På grund av psykisk svaghet, rädslor och fobier kan personer som tillhör denna konstitution vara oförmögna att leva ett aktivt liv.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.


Pris: 250:- inkl. moms