Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Bryonia

Bryonia

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Bryonias rot luktar och smakar bittert och är i sitt ursprung giftig (dock inte i homeopatisk beredning). Det homeopatiska medlet som prövades redan 1834 används främst mot åkommor med långsam utveckling och smärta vid minsta rörelse.

Vanligt namn är hundrova och den växer i centrala och södra Europa. Den färska roten hackas och stöts sedan till en massa av vilken det homeopatiska medlet bereds (vilken då blir helt giftfri och ofarlig att inta).

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Bryonia används för att behandla hosta, influensa, besvärlig huvudvärk och andra akuta tillstånd som utvecklas långsamt med smärta vid minsta rörelse, torrhet och stor törst. Medlet är också bra mot inflammation i hinnor, leder, bröst och mage och ges mot artros och reumatism med värkande, varma och svullna leder.

Andra åkommor som kan lindras av detta medel är lunginflammation och pleurit (lungsäcksinflammation); förstoppning och kolik. Till symtomen hör "huggande" smärta, en tung känsla i ögonlocken, ymnig svettning och förträngning i svalget.

Även ammande kvinnor med svullna, hårda, ömma bröst kan bli hjälpta av detta medel. Människor som är sjuka och behöver Bryonia rör sig eller talar inte gärna och de känner sig lättretliga och trötta.

Symtomen lindra av vila; av tryck mot den angripna kroppsdelen. Medan symtomen förvärras av rörelse; av att böja sig framåt; av motion.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

De som tillhör denna konstitution är i allmänhet mycket materialistiska, de ser livet som en kamp för ekonomisk trygghet och är ofta rädda för fattigdom (även om de är ekonomiskt framgångsrika). De är ofta kritiska, noggranna och pålitliga renlevnads människor. Men om deras materiella trygghet hotas blir de lättretliga, ångestfyllda och deprimerade.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar följer med leverans.Pris: 250:- inkl. moms