Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Thuja

Thuja

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Trots att amerikas indianer använde växten mot malaria, hosta, gikt och reumatism har den aldrig använts inom den konventionella medicinen. Inom aromaterapin används Thuja eterisk olja för att behandla håravfall och akne.

Barren och kvistarna på Thuja stöts till en massa av vilken det homeopatiska medlet bereds (massan används också i en salva mot reumatism).

Vanligt namn är "livsträd" och den finns inhemsk i Nordamerika.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Förutom att det är ett viktigt medel mot vårtor används medlet mot andra hudbesvär som till exempel fet hy och mot svaga naglar. Det verkar också på underlivet och ges mot urinvägsbesvär och infektioner i underlivet.

Fysiska symtom som Thuja ordineras mot: otäckt luktande svett; huvudvärk framkallad av stress; tandröta och svullet tandkött; kronisk gulgrön eller grön snuva; dålig aptit på morgonen. Thuja är ofta bra mot menstruations besvär som tex för tidiga, sparsamma blödningar och kramper.

Människor som behöver det här medlet är mycket känsliga och oerhört rädda för att andra försöker manipulera dem. De sover dåligt och talar ofta i sömnen.

Symtomen lindras av rörelse, men förvärras av kyla och fukt; av att ligga på vänster sida; på natten.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

De som tillhör konstitutionen Thuja har en påtaglig brist på självaktning. Till en början ägnar de mycket energi åt att försöka uppvisa en positiv bild av sig själva för omvärlden, men de tar mycket illa vid sig av negativa reaktioner, vilket kan göra dem reserverade och deprimerade och ointresserade av sitt utseende. De har dock "fixa" idéer om hur de ser ut. Deras hy är ofta blek, fet och vaxartad.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar bifogas vid leverans.


Pris: 250:- inkl. moms