Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Rhus tox

Rhus tox

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Om man rör vid giftsumaken får man besvärande hudutslag ofta åtföljda av feber och svullna körtlar. Giftsumaken användes som medicinalväxt första gången på 1700-talet, då en läkare la märke till att en av hans patienter botades från herpesutslag efter att ha blivit förgiftad av växten. Den har sedan använts mot reumatism inom konventionell medicin. Det homeopatiska medlet ges främst mot reumatisk värk och hudbesvär och är såklart helt giftfritt.

Vanliga namn är giftsumak och giftek. Den växer över hela Nordamerika och bereds av de färska bladen.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Rhus tox används främst för att behandla hudbesvär - svidande, kliande, röd och svullen hud med en tendens att fjälla (tex herpes, blöjeksem, blåsor och eksem i allmänhet). Och muskel-/skelettproblem som artros, reumatism, krypningar i benen, kramp, stukningar och sträckningar.

Till andra behandlade symtom hör tex reumatisk feber; influensa och andra virusinfektioner; hög feber med förvirring; yrsel som förvärras av att man står eller går; svullna ögon med svidande tårar; känslig hårbotten; täppt näsa på kvällen; torr, sprucken, brunaktig tunga med röd spets; rethosta som avtar när man talar eller sjunger; stelhet i ländryggen; domnande armar och ben; illamående och kräkningar; stickande smärta som förvärras av kyla och fukt.

Kvinnobesvär som lindras av medlet är riklig, långvarig, för tidig menstruation; sveda i vagina; magsmärtor som avtar när man lägger sig ner.

Människor som behöver det här medlet kan vara lättretliga, deprimerade med tungt sinne eller de kan tex gråta utan anledning. De känner ingen sensuell njutning, lider av skräck för att bli förgiftade av droger och är extremt känsliga för fukt och kyla.

Symtomen lindras av ständig rörelse och av att byta ställning; av torr värme. Men förvärras av vila; vid de första rörelserna efter vila; av nedkylning vid avklädning; i kraftigt blåsväder; på kvällen.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

De som tillhör konstitutionen Rhus tox är ofta gladlynta, livliga, skämtsamma, kvicka och trevligt sällskap (om än lite blyga i början). De kan ofta verka seriösa, hårt arbetande och ganska pressade. En inre rastlöshet och upprördhet kan göra dem lättretliga, frustrerade, deprimerade och dystra om de drabbas av någon långvarig sjukdom (eftersom smärta bryter ner dem). De kan lida av tvångsmässigt och ritualistiskt beteende.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar följer med leverans.


Pris: 250:- inkl. moms