Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Drosera

Drosera

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Denna lilla växt fångar insekter genom att fälla ihop bladen och bryter ner dem med hjälp av en vätska som utsöndras ur körtlar på bladytan. Växten användes mot hudutslag av arabiska läkare och under medeltiden användes den för att behandla pest. Får som åt Drosera (daggört) drabbades av en hosta liknande kikhosta och detta ledde till en homeopatisk prövning och till att växten i homeopatisk beredning började användas som hostmedicin.

Vanliga namn på växten är daggört eller rundsileshår. Den växer i Europa, Indien, Kina, Sydamerika och USA. Och det är hela den färska blommande växten som används i beredningen.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Drosera används främst som hostmedicin och vid våldsam hosta som är krampaktig, djup och skrällande, tex vid kikhosta. En känsla av att en fjäder eller brödsmula retar i halsen vid struphuvudet sätter igång hostattackerna. Hostan blir värre efter midnatt i de akuta stadierna med kväljningar, kräkningar, näsblod och kallsvettning (som följs av pratsamhet).

Medlet är också bra mot växtvärk med en pirrande känsla i benen och värk i skelettbenen som ofta lindras av stretching. Andra symtom som ofta lindras av Drosera är hes, djup och tonlös röst, stelhet och oböjliga vrister.

Vid sjukdom är personer som behöver det här medlet rastlösa, envisa, oroliga när de är ensamma och de är rädda för spöken. De har svårt att koncentrera sig, har en känsla av att vara förföljda och misstänker att dåliga nyheter väntar dem.

Symtomen lindras av tryck; av frisk luft; av promenader; av rörelse; av att sitta upp i sängen; av lugn och ro. Medan de förvärras efter midnatt; av att ligga ner; av prat och sång; av kall mat och dryck; av gråt; av sängvärme.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar följer med varje leverans.


Pris: 250:- inkl. moms