Torsdag den 23 januari 2020
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Chelidonium

Chelidonium

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Enligt signaturläran innebar skelörtens gula växtsaft att den var verksam mot lever sjukdomar (som tex gulsot). Saften är i sitt ursprung giftig (men inte i homeopatisk beredning) och användes förr för att ta bort vårtor. Skelörten tillhör vallmo familjen.

Vanligt namn är skelört och finns inhemsk i Europa (nu spridd till många länder). Hela den färska blommande växten används i den homeopatiska beredningen.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

Chelidonium individer är vanligtvis mager lagda och ljushåriga och blir lätt ångestfyllda och modlösa. De kan vara mentalt tröga och ovilliga till ansträngning. De får lätt huvudvärk som åtföljs av slöhet och apati och de känner ofta sug efter ost och varma drycker.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Detta medel ges mot lever- och gallbesvär (tex gallsten, matsmältnings problem, gulsot och hepatit). Ett kännetecken är en molande smärta i nedre delen av höger skulderblad, tillsammans med upprörd mage, illamående, kräkningar och eventuellt utspändhet i övre delen av buken. Magsymtomen lindras när tarmen töms och symtomen är vanligtvis koncentrerade till höger sida. Medlet kan också användas utvärtes för att behandla vårtor.

Människor som är sjuka och behöver detta medel känner sig vanligtvis "ur gängorna" eller illamående, är deprimerade och har molande huvudvärk. De har gulblek hy och ena foten kan kännas varm medan den andra känns kall.

Symtomen lindras av mjölk och varm dryck; efter maten; av fast tryck. Men förvärras av värme; av väderomslag; tidigt på morgonen; vid fyra tiden både på morgonen och eftermiddagen.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.


Pris: 250:- inkl. moms