Torsdag den 17 juni 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Podophyllum

Podophyllum

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Amerikas indianer använde Podophyllum (fotbladets rot) som maskmedel och för att bota dövhet. Den första homeopatiska prövningen utfördes redan på 1800-talet och medlet används mot matsmältnings besvär.

Andra vanliga namn är fotblad "den vilda alrunan". Växer över hela Kanada och USA. Den beståndsdel som används är roten som samlats in sedan frukterna mognat eller hela den färska växten.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Medlet verkar främst på tolfingertarmen, tunntarmen, levern och ändtarmen. Det ges mot magtarmkatarr med kolikartad smärta, uppkastningar av galla samt diarré, eller då området runt levern är känsligt på grund av inflammation eller gallstenar.

Människor som behöver Podophyllum biter ofta ihop käkarna och gnisslar med tänderna och medlet kan också vara verksamt mot värk vid tandsprickning. Typiskt för besvären är att de växlar, till exempel mellan förstoppning och diarré.

Symtomen lindras ofta av att ligga på mage och av att gnida på magen. Medan de förvärras i varmt väder, tidigt på morgonen och vid tandsprickning.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.Pris: 250:- inkl. moms