Torsdag den 17 juni 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Aconitum

Aconitum

Traditionell användning i homeopatisk beredning

EMOTIONELLA TILLSTÅND

Indikationer: Ängslig med rädsla (tex innan en examen, anställnings intervju eller likande). Livligt temperament. Känslor av rädsla. Irrationell och överdriven rädsla för döden. Känslor av panik. Rastlös. Överkänslig för smärta.

KÄNSLOMÄSSIGA SPÄNNINGAR

Rädsla, chock och oro. Detta är ett medel vid plötslig chock som åtföljs av rädsla och ångest. Chocken kan vara betydande och påverka hela kroppen och kan uppstå efter exvis kirurgiskt ingrepp, efter en skada, en olycka eller av att endast ha bevittnat en olycka (posttraumatiskt stress syndrom). Känslor som uppstår vid vid tex naturkatastrofer eller liknande (även om man bevittnar på avstånd via media etc).

Efter chock tillstånd med känslor av rädsla som inte sällan leder till panikattacker. Känslan av panik kommer plötsligt och åtföljs av rastlöshet och hjärtklappning. Det kan också visa sig på natten (direkt vid uppvaknandet) och åtföljs av en rädsla för, eller en känsla av kvävning.

Människor som behöver ACONITUM är ofta bedrövade och rastlösa, ser chockade ut (eller förskräckta) och kan ha stirrande, glasartade ögon. De är spända och lättretliga och har lätt för vredesutbrott. Det finns en stor känslighet för smärta, vilket orsakar stor vånda hos individen.

ACONITUM kan intas när som helst efter emotionell stress (om det typiska känslomässiga tillståndet föreligger), medan vid fysisk stress måste det ges inom de första 24-48 timmarna.

ALLMÄNT

Andra indikationer: Gillar kalla drycker. Orolig och rädd. Ögon känsliga för starkt ljus. Ansiktet rött (som av upphetsning). Uppkomsten av smärta från besvär kommer ofta plötsligt. Smärta känns brinnande och outhärdlig. Besvären sämre på natten och vid beröring.

FYSISK STRESS

Känner sig kall i allmänhet. Blir lätt förkyld av kall och torr vind. Besvären kommer ofta plötsligt och kraftigt. Efter en chock eller promenad i en oväntat kall vind som gör denne nerkyld, krävs att den drabbade går till sängs (vaknar dock ofta runt midnatt).

En allmän känslighet för smärta (vilket upplevs mycket jobbigt och driver till förtvivlan).

Besvären blir generellt sämre på natten och i allmänhet bättre av frisk luft. Vid törst sugen på kall dryck (oftast då vatten eftersom det är det enda som inte smakar "bittert").

Medlet är också användbart vid skador och sår som inte vill stoppa att blöda (även efter kirurgiska ingrepp), särskilt om ett chock tillstånd också är närvarande.

TYPISKA FYSISKA BESVÄR ÄR

* Förkylning med nysningar, huvudvärk och/eller inflammerade ögon.

* Hosta som är torr, skällande och kittlande, med snabb andhämtning och med hes röst.

* Öronvärk med feber och där smärtan upplevs som outhärdlig (ofta är det drabbade ytterörat rödaktigt).

* Ögon inflammation med torra, röda ögon, med brännande smärta och känslighet för ljus.

* Huvudvärk med smärta som känns brännande, pressande och bultande.

* Svårt att sova med orolig sömn och livliga och ängsliga drömmar.

* Halsont med brännande smärta.
Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.Pris: 250:- inkl. moms