Tisdag den 19 januari 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Spigelia (maskört)

Spigelia (maskört)

Traditionell användning i homeopatisk beredning

År 1751 introducerades maskörten som medicinalväxt av dr Browne som också lär ha fällt kommentaren att "den leder till sömn nästan lika säkert som opium". Den är i sitt ursprung giftig men inte i homeopatisk beredning. Den färska växten har en lite otrevlig doft som kan ha en narkotisk verkan i ett litet utrymme.

Vanligt namn är maskört och den växer i USA, Sydamerika och Västindien. Man använder den torkade plantan vid homeopatisk beredning.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Spigelia används främst för att behandla hjärtsjukdomar med kärlkramps liknande smärta (tex kranskärls besvär) och migrän, neuralgi och irit (inflammation i iris), vars symtom kan omfatta våldsam, strålande, skarp eller bultande smärta i vänster tinning och vänster öga. När människor som behöver detta medel är sjuka är de ofta rädda för vassa föremål som tex nålar.

Symtomen lindra i torrt väder; av vila; efter solnedgången; av att ligga på höger sida med huvudet högt. Medan de förvärras vid beröring; av att ligga på vänster sida; av rörelse; av väderomslag (särskilt före åskväder).

SPIGELIA ANTHELMIA är ett homeopatiskt medel som ofta används mot kärlkramps smärta som vanligen är koncentrerad till vänster sida.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.Pris: 250:- inkl. moms