Onsdag den 27 januari 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Arnica montana (slåttergubbe)

Arnica montana (slåttergubbe)

Slåttergubben har använts som medicinalväxt under lång tid

ARNICA MONTANA växer i bergstrakter i Europa och Sibirien. Ett vanligare namn är Slåttergubbe eller Hästfibbla. Det sägs att bergsklättrare brukade tugga på den färska örten för att lindra ömma och värkande muskler. Det homeopatiska medlet bereds av den färska blommande växten. Sankt Hildegard af Bingen (1099-1179) var en läkekunnig nunna som uttömmande beskrev egenskaperna hos Arnica montana.


Traditionell användning och indikationer vid homeopatisk beredning

ARNICA MONTANA (Slåttergubbe, hästfibbla) är ett utmärkt akutmedel som används för att lindra fysisk och psykisk chock och skada, som tex vid sorg, olycka, operation, tandläkarbehandling eller förlossning.

Vid invärtes bruk främjar det läkning av skadade vävnader och hämmar blödningar. Medlet kan användas både in- och utvärtes mot led- och muskelbesvär, som tex artros, träningsvärk, kramp, blåmärken och stukningar.

ARNICA intas också för att lindra hudbesvär som tex eksem och bölder, kraftiga bulnader, blåtiror, överansträngda ögon och feber när huvudet känns varmt men kroppen kall.

Men tänk på att inte använda ARNICA salva på skadad hud eftersom det kan orsaka utslag!Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.Pris: 250:- inkl. moms