Torsdag den 17 juni 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Sanguinaria canadensis

Sanguinaria canadensis

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Sanguinaria (blodrot) innehåller en kraftig alkaloid som kan orsaka illamående och kräkningar och en brännande smärta i magen. Den är giftig i sitt ursprung i större doser (men ej i homeopatisk beredning). Den "brännande" egenskapen är av största betydelse i det homeopatiska medlet.

Vanligt namn är kanadensisk blodrot och den finns inhemsk i USA och Kanada. Vid den homeopatiska beredningen används den färska roten, blad, frön, pressad växtsaft eller pulveriserad frukt. Indianerna färgade kläder och målade sina kroppar med saften från roten som håller en orangeröd färg.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Sanguinaria används mot luftvägs besvär som tex astma, bronkit, svalginflammation eller polyper i näsa eller svalg. Till de första symtomen hör torrhet, ömhet och en brännande känsla i slemhinnorna och senare snuva. Medlet ges också mot matsmältnings besvär, hosta som är torr och hackig (tex efter kikhosta eller influensa) och vid hösnuva med en brännande och torr känsla i näsa och svalg. En viktig indikation vid alla åkommor är brännande bröstsmärta som går ut i höger axel och kan göra det svårt att lyfta armen.

Medlet används också mot reumatism just i höger axel, vid hetvallningar i klimakteriet och vid migrän med centrum över höger öga. Alla symtom är vanligtvis koncentrerade till kroppens högra sida.

Symtomen lindras av att ligga på vänster sida; av sömn; på kvällen. Men förvärras av kyla och fukt; av rörelse och beröring; av att ligga på höger sida; av intag av sötsaker.


Naturligt utan risk för biverkningar

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.

Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.


Pris: 250:- inkl. moms