Söndag den 17 december 2017
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Digitalis purpurea (fingerborgsblomman)

Digitalis purpurea (fingerborgsblomman)

Denna växt används traditionellt vid hjärtsvaghet

Fingerborgsblomman (digitalis purpurea) användes av de gamla britterna för att läka sår. År 1785 upptäckte Dr William Withering dess botande egenskaper vid behandling av vattusot. Den används fortfarande inom konventionell medicin mot hjärtproblem (liksom inom homeopatin).

Den växer inhemsk i hela Europa och beståndsdelen man använder för att bereda det homeopatiska medlet är saften som pressas ur de späda och färska bladen. Bladen plockas på våren innan blommorna slår ut och utgör råmaterialet till medlet.


Användning och indikationer vid homeopatisk beredning

DIGITALIS används för att behandla mycket långsam eller oregelbunden puls åtföljt av följande symtom; hjärtsvikt, matthet med en sugande känsla i magen och illamående vid åsynen eller lukten av mat. Hjärtat kan kännas som om det ska sluta att slå vid minsta rörelse. Det kan också förekomma leverproblem (som hepatit) i samband med hjärtbesvären.

Symtomen lindras av frisk luft och av en tom mage. Medan de ofta förvärras av att vara i sittande ställning, av mat, av musik.

Medlet används över hela världen men är belagt med restriktioner i Australien och Nya Zeeland.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.Pris: 250:- inkl. moms