Lördag den 24 februari 2018
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Euphrasia officinalis (ögontröst)

Euphrasia officinalis (ögontröst)

Denna lilla ört omnämns som medicinalväxt redan på 1300-talet

EUPHRASIA OFFICINALIS mer bekant som Ögontröst och dess skira blommor är vita, syrenlila eller purpurfärgade med gula skiftningar. Örten har länge använts som botemedel mot ögonbesvär. Redan under 1300-talet användes den för att lindra ögonbesvär och idag används den även inom naturmedicinen som antiseptiskt och inflammations hämmande medel.


Användning och indikationer vid homeopatisk beredning

EUPHRASIA används främst mot ögonbesvär som tex bindhinnekatarr, blefarit (inflammation i ögonlocken), irit (inflammation i regnbågshinnan), vid "dimmig syn", vid svårighet att tåla starkt ljus, klibbig beläggning eller små blåsor på hornhinnan och vid torra ögon i samband med klimakteriet. Den används också mot ögonbesvär vid tillstånd då ögonen rinner eller svider (med ymnig, svidande, klibbig utsöndring).

Används även vid förkylning och HÖSNUVA med hettande, röda kinder och vattnig snuva. De som lider av hösnuva med påverkan på ögonen blir ofta hjälpta av detta medel, speciellt där ögonen svullnar och är irriterade (men nässekretet irriterar inte).


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.
Pris: 250:- inkl. moms