Lördag den 24 februari 2018
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Naturens medel -> Calendula (ringblomma)

Calendula (ringblomma)

Det traditionella medlet vid hudbesvär och sårläkning

Ringblomman är en vanlig trädgårdsväxt. Dess antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper har länge utnyttjats för att behandla allt från hudbesvär till svårläkta sår. Idag är den en av de vanligaste medicinal växterna, särskilt mot hudbesvär. Förutom det homeopatiska läkemedlet används tinkturen utvärtes på skärsår.

Vanligt svenskt namn är Ringblomma. Växten kommer ursprungligen från Frankrike men växer nu över hela världen. Beståndsdelarna som används är de färska bladen och blommorna.


Användning och indikation vid homeopatisk beredning

CALENDULA OFFICINALIS (ringblomma), som mest används utvärtes i form av salva eller tinktur men även för oralt intag i homeopatisk beredning, är ett populärt homeopatiskt antiseptiskt medel för att påskynda läkande (även av öppna sår). Det bidrar till att hejda blödningar, till exempel vid mindre skär-, stick eller skrubbsår. Inom förlossningsvården används det ofta för att behandla bristningar i underlivet efter förlossning. Tinkturens antiseptiska egenskaper gör att den lämpar sig väl som gurgelvatten mot sår i munnen och halsont och för att hämma blödning efter tex tandutdragning.

Typisk homeopatisk indikation för detta medel är att symtomen lindras av att ligga alldeles stilla och av promenader. Och att symtomen ofta förvärras i fuktigt, mulet väder, i dragig miljö samt av att äta.


Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID EGENVÅRD! Kontakta alltid läkare/terapeut om du är osäker på din diagnos. Sluta heller aldrig med pågående behandling och medicinering som du ordinerats av läkare eller terapeut, utan att först rådgivit med denne. Egenvård med homeopatiska medel kan användas som ett stödjande komplement vid all sjukdoms behandling. Även profylaktiskt (dvs förebyggande) och medlen är helt giftfria och utan biverkningar.


Pris: 250:- inkl. moms