Onsdag den 27 januari 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Böcker -> Lär dig använda eteriska oljor

Lär dig använda eteriska oljor

Introduktion till eteriska oljor för hälsa, skönhet och välmående!

I den här e-kursen på distans får du lära dig grunderna för hur du kan använda eteriska oljor till att förbättra din hälsa och skapa mer skönhet och välmående i ditt liv. På ett effektivt, tryggt och säkert sätt!

Eteriska oljor har använts under tusentals år i terapi både av professionella terapeuter och av vanliga människor i egenvård. Dess användnings områden är många och rätt använd kan denna terapi lindra många besvär och sjukdomar hos oss människor.

Eteriska oljor består av små doftfickor som framställs och förvaras i särskilda fack i löv, blommor, frön, rötter och kvistar hos aromatiska växter. De är fulla med läkande energi och ger växten dess doft, hjälper till att attrahera de insekter som behövs för pollinering och skyddar plantan mot svamp- och bakterie angrepp. Detta skydd utsträcker sig till oss människor när vi extraherar och använder dessa oljor, eftersom de kan vara antiseptiska, bakteriedödande, virus- och svampdödande. Liksom de kan vara antiinflammatoriska, antikrampartade, underlätta matsmältning, verka lugnande, stimulerande (till och med sexuellt uppiggande) beroende på dess sammansättning hos den enskilda växten.


Använd eteriska oljor i egenvård på ett tryggt och säkert sätt!

Den här e-kursen på distans tar upp olika besvär och krämpor som är vanliga och vilka oljor som rekommenderas för dem. Ju större kunskap om de individuella oljorna vi skaffar oss, desto lättare att välja rätt eterisk olja och nå framgång i behandlingen.

HÅR- OCH HÅRBOTTEN

Terapi med eteriska oljor kan vara mycket välgörande vid obalans som uppstår i hår och hårbotten. Vår hårbotten är egentligen en del av själva huden, men kan ofta uppvisa symtom och besvär som inte resten av vår hud drabbas av. Det vi kallar för "problemhår" kan behandlas genom att man använder utspädda eteriska oljor i en basolja eller ett oparfymerat schampo.

VÅRT STÖRSTA ORGAN - HUDEN

Många typer av hudbesvär, från torr hud till dermatit, kan kureras med eteriska oljor som har ett samband med huden. Vår hud är ju det största kroppsorganet och för oljorna blir den en av de effektivaste vägarna in i kroppens inre system.

CIRKULATIONS SYSTEMET

Cirkulations systemet omfattar både cirkulationen av blod och av lymfa. Blodet för med sig syre och näringsämnen (produkter av matsmältningen) runt om i kroppen till olika organ. Lymfan är immunsystemets transportsystem som driver ut gifter och avfallsprodukter ur kroppen. En optimal cirkulation kan underlättas genom användning av eteriska oljor tillsammans med motion och massage.

MUSKLER OCH LEDER

Muskel- och ledsmärta kan drabba många delar av kroppen. Användandet av eteriska oljor i massage, aromspridare och topisk applicering kan lindra muskelspänningar och främja bortforslandet av avfallsprodukter, exempelvis de lagrade gifter som kan orsaka reumatism. Användandet av eteriska oljor kan också hjälpa mot fysiska spänningar och smärta som har att göra med stress.

UROGENITAL SYSTEMET

Vissa eteriska oljor har en speciell koppling till det urogenitala systemet och försiktig användning kan lindra smärtande eller irriterande besvär. Problem som brukar kunna avhjälpas med eteriska oljor är inflammationer som exvis blåskatarr, eller obalans som vid candidasis när balansen är rubbad hos en viss sorts jästsvampar i kroppen.

ANDNINGSVÄGARNA

Vissa eteriska oljor kan hjälpa till att lindra muskelkramper i andningsapparaten som orsakas av spänningar, allergi eller virus. Andra oljor kan rensa ut överflödigt slem ur kroppen. Små partiklar från de eteriska oljorna färdas genom inandnings luften till lungorna och kan bidra till att lösa upp eventuella hinder på vägen.

STRESS OCH LIVSSTIL

Dagens moderna stressfyllda livsstil gör att vi lätt drabbas av utmattning, sömnstörningar, depression och matsmältnings besvär. Eteriska oljor kan hjälpa mot alla besvär som denna livsstil kan ge upphov till, vare sig det är frågan om felaktig kost, självdestruktiva aktiviteter, stress eller utmattning orsakad av för mycket jäkt. Oljorna kan fungera som en återställare, vara avstressande, främja en fridfull sömn och neutralisera syraöverskott - egenskaper som gör att du slipper springa till apoteket i tid och otid.

FÖRSTA HJÄLPEN

Ytliga (men ändå smärtsamma) brännskador, tillika blåmärken och bett, kan ofta snabbt lindras genom behandling med eteriska oljor. Gattefossé den franske apotekaren doppade sin brända hand i en skål med outspädd lavendelolja och upptäckte dess läkande egenskaper. Och Lavendel är inte den enda olja man kan använda, men dess många olika egenskaper gör den till ett "allroundmedel" bland de eteriska oljorna - och ska du bara ha en olja med dig så är det denna du ska välja.


Pris: 1995:- inkl. moms