Fredag den 22 juni 2018
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hälsosam information!
E-post:

Anmäl
Avanmäl
                   

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Aktuellt

Hur verkar eteriska oljor?

Eteriska oljor är lättflyktiga vilket innebär att de avdunstar så snart de kommer i kontakt med luft. Så vilket sätt att applicera eterisk olja man än använder sig av, så kommer man alltid att andas in en del av den. Och eftersom utvärtes bruk på huden är den mest vanliga metoden så har lungor och hud högsta prioritet vad gäller sättet på vilka eteriska oljor kommer in i kroppen för att utföra sitt arbete.

I LUNGORNA

När vi andas in luft under en applicering på huden, vid bad eller annan behandling, så andas vi även in partiklar av eteriska oljor. Denna blandning av luft och eteriska oljor färdas längs luftstrupen och vidare ner i lungorna. Inne i lungorna finns pyttesmå ballongformade luftsäckar som kallas lungblåsor (eller alveoler). Runt dem löper mycket små blodkärl som transporterar gaser. Det innebär att slaggprodukter - huvudsakligen koldioxid - byts mot syre och partiklar från eterisk olja.

PÅ HUDEN

Under en applicering eller massage täcks huden med en basolja (tex mandel- eller kokosolja) som också innehåller en liten andel eterisk olja. Eftersom huden är "halvgenomtränglig" - det betyder att den kan absorbera och utsöndra vissa substanser med liten molekylär struktur - dras oljorna in i kroppen genom huden.

I KROPPEN

När partiklarna från den eteriska oljan väl tagit sig in i kroppen cirkulerar de runt i blodomloppet och förs till olika organ i kroppen. De flesta eteriska oljor har ett terapeutiskt släktskap med vissa organ eller kroppssystem. Eterisk olja från rosor har tex renande och reglerande effekt på livmodern. Inne i kroppen tar sig rosenolje partiklarna fram till livmodern och har en välgörande effekt på den.

FÖR SINNET

Eteriska oljor har även starka mentala, emotionella och psykologiska effekter. Om vi håller oss till exemplet med rosenoljan så är den dessutom antidepressiv, nervrenande och ett afrodisiakum. Därför tar en terapeut förmodligen med rosenolja i en massage blandning till en kvinna som har svårt att bli gravid, eftersom rosenoljan skulle ha en allmänt välgörande effekt på henne såväl fysiskt som emotionellt och psykologiskt.

TIPS OCH ERBJUDANDEN!
Läs mer »


Torra fötter och hudsprickor på hälarna?
Läs mer »


Vad är eteriska oljor och hur används de?
Läs mer »


Vi ger stöd till kvinnor i alla åldrar!
Läs mer »


Hur verkar eteriska oljor?
Läs mer »


Eteriska oljor och hudvård!
Läs mer »


Hur eteriska oljor påverkar dina känslor!
Läs mer »


Återförsäljare / Konsulenter sökes! Bli en Wellness Advocate!
Läs mer »


Emotional Aromatherapy System kan hjälpa dig med dina känslor
Läs mer »


CPTG Certified Pure Therapeutic Grade
Läs mer »