Onsdag den 27 januari 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Homeopatiska medel

Klicka på en bokstav nedan för att visa medel som börjar på respektive bokstav:

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U  

V   X   Y   Z   Å   Ä   Ö  


Sanguinaria
Medlet används bl a mot reumatism i höger axel, blodvallningar under klimakteriet och migrän med centrum över höger öga. Symtom är vanligtvis koncentrerade till höger sida.

SCLERANTHUS
Ett medel för dem som lider av sin stora oförmåga att kunna välja mellan två alternativ. Först ter sig det ena alternativet rätt, sedan det andra. De är vanligtvis tystlåtna individer som sällan diskuterar sina bekymmer med andra utan bär dem i tysthet.

Sepia
Bra medel för personer med lite mild och vek läggning. Ängslan och fruktan. Känsla av hetvågor över ansikte och huvud. Fruktan för inbillade och/eller verkliga faror och svårigheter (särskilt på kvällen). Stor dysterhet och mycken gråt. Rädd för att vara ensam, rädd för "karlar" och ibland även rädsla för att träffa vänner. Likgiltighet för de egna affärerna och mot den egna familjen (till och med mot den käraste). Kan vara snål och gnidig. Ofta slö och vill ingenting göra (kommer ingen vart även vid försök att tänka till och rycka upp sig). Gott medel vid klimakteriebesvär. Avundsjuka. Avvisar erbjudande om hjälp på ett sårande och grinigt sätt. Klagar över hjärtklappning.

Silicea kiseldioxid
Kiseldioxid är ett rengörande och undanröjande medel. Det är ett djupverkande ämne som hjälper kroppen att stöta bort organiska ämnen som inte är verksamma och som kan ha ansamlats på ett visst ställe i kroppen, under naturens strävan att avlägsna dem ur systemet. Medlet kan ofta sätta igång läknings processen genom att främja varbildning som spränger ansamlingar, tex bölder. Kiseldioxid är en beståndsdel i håret, huden, naglarna och ytorna i benstomme. Det verkar också som en isolator för nerverna. I fall med hämmad svettning återställer Kiseldioxiden hudens aktivitet, och underlättar härigenom denna viktiga renings process. Det är vävnadssaltet mot obehaglig svettning i fötterna och armhålorna. Kiseldioxid är indikerat när helst det föreligger varbildning eller fara för sådan, tex vid bulnader, bölder, tandbölder, vaglar etc. Det är till nytta vid behandling av inflammerade halsmandlar när varbildning börjat. Vid sköra eller krympta naglar och sjukdomar som angriper ytor i benstommen krävs detta medel. Kiseldoxid är till hjälp som ett kompletterande medel vid fall av dålig matsmältning och smärtor i magtrakten. Symtom är vanligen svårare om kvällen och på morgonen och lindras genom värme.

Staphisagria
Detta homeopatiska medel används oftast mot besvär som har med nerverna att göra, som tex neuralgi, tandsprickningar, blåskatarr, vaglar, inflammation i ögonlocken och huvudvärk (som känns som om en tyngd pressas utåt i pannan). Det kan även vara till hjälp för kvinnor som har smärta under samlag.

STAR OF BETHLEHEM
Ett medel för dem som befinner sig i svåra situationer, som under en tid framkallat känslor av stor olycka eller katastrof. Motverkar den chock som följer efter dåliga nyheter, någon närståendes bortgång, rädslan efter en olycka eller något liknande.

Sulfur
Lämpligt medel för person som blir lätt berörd, häftig och upprörd. Ofta hudbesvär som gör att denne ser lite "smutsig" ut. Motvilja till vatten och bad. Sugningar i magen vid 11-tiden på förmiddagen. Orolig sömn. Känsla av hetta över hjässan och brännande känsla i flatsidan av handen, samt under fotsulorna. Går ofta lite böjd. Äter mycket och dricker lite. Stor försämring under natten. Sämre av mjölk. Matsmältnings besvär efter intag av kalla drycker och glass.

SWEET CHESTNUT
För de individer som upplever ögonblick då ångesten är så stor att den ter sig outhärdlig. När det känns som om kropp och själ nått sina yttersta gränser, och inget annat än total tillintetgörelse finns kvar.

Vill du vara med och sprida kunskapen om och användningen av fantastiska eteriska oljor?! Mer än ekologiska och med hög terapeutisk kvalitet!
Läs mer »


Nu kampanjpris på e-kurs på distans Homeopati & Energimedicin Steg 1-4!
Läs mer »


Blomessenserna är helt giftfria och har inga biverkningar!
Läs mer »


TIPS OCH ERBJUDANDEN!
Läs mer »