Onsdag den 27 januari 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Homeopatiska medel

Klicka på en bokstav nedan för att visa medel som börjar på respektive bokstav:

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U  

V   X   Y   Z   Å   Ä   Ö  


Magnesium phosphoricum
Magnesium phosphoricum är känt som det vävnadssalt som motverkar spasmer. Dess viktigaste verkan anknyter till nervsystemet för vilket det kompletterar verkan av Kalium phosphoricum. Då brist på Magnesium phosphoricum uppstår sammandrar sig de vita nervtrådarna, vilket leder till spasmer och kramper. Detta vävnadssalt är viktig för muskelvävnader då det till försäkrar dem rytmisk och samordnad rörelse. Magnesium phosphoricum lindrar snabbt smärta, särskilt krampartade, stickande, ilande eller spasmodiska smärtor. Medlet är indikerat för nervsmärtor, som neuralgi, neuritis, ischias och huvudvärk med stickande, ilande stygn av smärta. Det lindrar muskelryckningar, kramper, hicka, krampaktiga anfall av hosta och dessa plötsliga, skarpa sting av smärta som är så plågsamma. Det lindrar också menstruations smärtor. Magkramp och väderspänning reagerar också för behandling med detta vävnadssalt. Dessa symtom kan förstärkas genom kyla och genom vidröring och lindras genom värmande omslag, genom påtryckning och genom att man viker sig dubbel. Efter som magnesium antas vara rikligt förekommande i dieten har vissa auktoriteter ansett ett underskott osannolikt. Det behöver inte nödvändigtvis vara så eftersom nyligen gjorda undersökningar visat att vissa dieter innehåller otillräckligt med magnesium för kroppens behov.

Magnesium carbonicum
Följd av temperaturextrem, förkylningsbenägenhet, skada, ångest, besvikelse och skräck. Sämre anfallsvis, i vila, på natten, av kyla, av beröring, kl 03.00 på morgonen, efter mat, efter sömn, före menstruation, vid havet, av mjölk, fett och kött. Bättre av tryck, värme, motion i frisk luft. Huvudvärk, migrän, trigeminusneuralgi, kroniska inflammationer i öron, näsa, hals, överfunktion av sköldkörteln, kronisk gastrit, tarmkatarr, förstoppning, hemorrojder, analeksem, gallkolik, prostatit, för tidig, för stark, nästan svart menstruationsblödning.

Mercurius sol
Detta medel indikeras för personer med dåligt minne. Denne är ofta viljelös. Fylld av ängslan och oro, misstänksamhet och dåligt lynne. Talar fort men svarar långsamt. Rädd för att dö eller mista förståndet. Stor känslighet för ljus. Vanligt med dålig andedräkt. En tunga som ser lite vissen ut med tandavtryck. Känner ömhet för tryck utanpå halsen. Känslighet för kall luft. Bulnader av ytlig karaktär. Vid stolgång en känsla av att aldrig bli färdig. Benägenhet för svettning. Stark försämring om natten.

Mercurius sublimatus corr
Kvicksilverklorid i homeopatisk beredning skiljer sig från Mercurius solubilis genom större giftighet och snabbare verkan. Slemhinnesymtomen står i förgrunden, sekreten är blodiga och skarpa. Medlet används ofta vid Ulcerös colit med blodiga diarréer.

MIMULUS
Rädsla för kända ting som t ex sjukdom, olyckor, smärta, fattigdom, ensamhet, mörker, motgångar. Vardagslivets alla olika rädslor. Listan på rädslor är utan slut. Den inkluderar praktiskt taget alla de stora arketypiska rädslorna som människan konfronteras med.

MUSTARD
Mustard har med glädje och själsligt lugn att göra. I det negativa tillståndet är man dyster, tungsint och sorgsen

Vill du vara med och sprida kunskapen om och användningen av fantastiska eteriska oljor?! Mer än ekologiska och med hög terapeutisk kvalitet!
Läs mer »


Nu kampanjpris på e-kurs på distans Homeopati & Energimedicin Steg 1-4!
Läs mer »


Blomessenserna är helt giftfria och har inga biverkningar!
Läs mer »


TIPS OCH ERBJUDANDEN!
Läs mer »