Onsdag den 27 januari 2021
 Startsida
 Aktuellt
 Boka tid
 Blomessenser
 Andlig healing
 Egenvårds kurer
 Vilka medel behöver
 jag?

- Så hittar du ditt medel
- Alfabetiskt sökregister
- Mentala symtom och indikationer
- Homeopatiska medel
- Beställningsformulär
- Mina symtom / indikationer

 Naturens medel
 Mer kunskap
 PLUS kund
 Kontakta oss

Bli ett fan/följ oss
Allt om andlig healing
Resonans
Resonans
Homeopatiska medel

Klicka på en bokstav nedan för att visa medel som börjar på respektive bokstav:

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U  

V   X   Y   Z   Å   Ä   Ö  


Calcium carb
Calcium carb i homeopatisk beredning används främst för att behandla sen utveckling av benstomme och tänder, värk i leder och skelett, frakturer som läker långsamt. Det är också användbart vid huvudvärk i höger sida av huvudet. Öron- och ögoninfektioner behandlas också med detta medel. Andra besvär som ofta lindras av medlet är eksem, svampinfektioner, PMS, riklig menstruation, klimakteriebesvär och matsmältnings problem. Personer som behöver detta medel är oroliga, trötta, känsliga för kyla och tenderar att svettas kopiöst vid minsta fysiska ansträngning och när de sover. Svetten luktar surt och är ymnig på bröstet och bakhuvudet. De kan vara förstoppade, men känner sig underligt nog bättre då, och deras urin luktar skarpt.

Calcium fluoratum
Calcium fluoratum ger vävnaderna elasticitet. Det förenar sig med det organiska ämnet äggvita (albium) och bildar organisk, elastisk vävnad samt förekommer i blodkärlens väggar, i muskelvävnad, i bindväv, på ytan av kroppens ven i tandemaljen. Brist på Calcium fluoratum resulterar i förlust av elasticitet och som följd härav ett förslappat tillstånd. Dess huvudsakliga funktion är att bibehålla den sammandragande förmågan hos elastisk vävnad. När helst symtom på förslappat tillstånd kan iakttas är detta vävnadssalt indikerat, tex vid bristande elasticitet i vener och artärer, hemorrojder, dålig cirkulation, benägenhet för sprickor i huden (särskilt i handflatorna och mellan tårna). Calcium fluoratum är också bra för behandling av sjukdomar som angriper benytor och leder, samt när tänderna blir lösa i sin fickor och snabbt förfaller. Elasticiteten i muskulär vävnad och stödjande hinnor försvagas när detta vävnadssalt är otillräckligt, vilket leder till muskel svaghet, svåruthärdliga smärtor osv. Symtomen är i allmänhet mer starkare under fuktiga förhållanden och lindras genom massage och värme.

Calcium phosphoricum
Calcium phosphoricum är det vävnadssalt som är förbundet med närings processen. Det förenar sig med äggvita och är indikerat vid äggvitesgjutningar. Utan Calcium phosphoricum kan blodet inte koagulera. Det understöder verkan av ett mer direkt indikerat vävnadssalt och åstadkommer här igenom snabbare resultat. Det befordrar frisk cellaktivitet och återställer spänsten i försvagade organ och vävnader. Detta vävnadssalt är förbundet med bildningen av ben och tänder och utgör således ett viktigt medel för barn. Det understöder tillväxten och en normal utveckling och bör ges i fall av försenad tillväxt; särskilt när det är fråga om svaghet i benstomme eller återkommande tandbesvär. Calcium phosphoricum är en beståndsdel i saliv och magsaft. Det hjälper matsmältningen och närings upptagningen (assimilationen) och främjar uppbyggandet av en kraftig och sund konstitution. Detta är medlet för konvalescens perioden och dess återställande kraft påskyndar återhämtningen och fyller på kroppens reservkrafter. Calcium phosphoricum är vävnadssaltet för blodbrist och förhållanden som sammanhänger med bristfällig cirkulation. Vid de anemiska tillstånd som ofta finns hos unga flickor bör detta medel intagas. Typiska "Calcium phosphoricum smärtor" kan vara svåra och "fixerade" och har en benägenhet att förvärras på natten. de kan yttra sig som en krypande känsla i huden och stelhet och kyla i lemmarna. Medlet har alltid lovordats såsom återställande medel.

Calcium sulfuricum
Calcium sulfuricum är blodrenande och läkande. Det finns i levern där det hjälper till vid bortskaffandet av avfallsprodukter från blodströmmen och det har en rensande och renande effekt på hela systemet. Calcium sulfuricum rensar ut ansamlingen av onyttiga, organiska ämnen i vävnaderna och får infiltrerade delar att villigt befria sig härifrån, genom att stöta bort förmultnade organiskt stoff så att det inte ligger kvar inaktivt eller långsamt förmultnande och skadar de omgivande vävnaderna. Calcium sulfuricum är indikerat vid tillstånd som härrör sig från orenheter i blodströmmen. Det kompletterar verkan av Kalium chloratum vid behandlingen av katarr, akne etc., och det bör alltid intas när finnar uppträder i uppväxt åren. Det förhindrar de försvagade verkningarna av varbildning som pågår allt för länge, tex bulnader och sår som inte vill läka snabbt och tenderar att bli septiska. Om det tas i ett tidigt skede kan det förebygga att halsont förvärras och på samma sätt kan det sätta stopp för en hotande förkylning. Symtomen är vanligtvis svårare om man blivit våt och är lindrigare i varm och kall luft.

Cantharis
Medlet används främst för att behandla blåskatarr med brännande sveda som blir värre vid urinering. Det ges även mot andra infektioner i urinvägarna och mot brännskador som lindras av kalla omslag. Vid åkommor som karakteriseras av brännande, stickande smärta och stor törst (men ingen önskan att dricka).

Carbo veg
Medlet används vid nedsatt vitalitet och utmattning. Kall svettfuktig hud och en känsla av att vara varm invärtes i samband med chock. Vid tillstånd som påverkar det venösa blodomloppet och matsmältningen. Kalla händer och fötter. Matsmältningsbesvär med utspänd mage och väderspänningar.

Causticum
Medlet används främst mot svaghet i eller förlamning av nerver och muskler i urinblåsa. Svaghet i urinblåsan kan leda till sängvätning (särskilt om personen är mycket kall) eller till urinläckage när denne nyser, hostar, promenerar eller snyter sig.

CENTAURY
Godmodiga, tjänstvilliga och välmenande personer som ständigt är beredda att uppfylla andras förväntningar. Oförmåga att säga nej.

CERATO
Cerato har med självsäkerhet, trygghet i sig själv och med intuitionen att göra. I negativt tillstånd har man svårt att godta sina egna, riktiga bedömningar, vilket man oftast inte själv är medveten om.

Chamomille
Medlet är välgörande för personer med mycket låg smärttröskel (minsta smärta orsakar svettning och svimningskänslor). Ges också vid öronvärk med en tilltäppt känsla. Vid riklig menstruation med svåra kramper.

CHERRY PLUM
Rädsla för att bli överansträngd, att förlora kontrollen. Ångest inför tanken att man kan tänkas göra något fruktansvärt, som man egentligen inte vill och som man vet är felaktigt

CHESTNUT BUD
Ovilja att lära av misstagen i livet vilket leder till att samma fel upprepas. Flykt ifrån sig själva och det förflutna leder till att erfarenheterna förblir obearbetade.

CHICORY
För de individer som är överdrivet uppmärksamma på andras behov, men som har en tendens att överdriva sin omsorg när det gäller barn, släktingar och vänner, eftersom de ständigt finner något som de önskar rätta till.

Cimicifuga
Traditionell klinisk användning vid besvär förknippade med menstruation och klimakteriet. Vid huvudvärk och nackbesvär. Modlöshet och sorgsenhet. Vid åkommor som karakteriseras av uttalad frusenhet. Vid mensbesvär som exvis blodstockning i huvudet före mens och tryck och kramp i korsryggen under mensperiod. Vid nackstelhet som ger huvudvärk liksom vid känslomässiga symtom på hormonell obalans som skapar ångest och irritabilitet.

CLEMATIS
Clematis hör ihop med en kreativ idealism. I ett negativt tillstånd avskärmar sig personen från verkligheten och flyr in i en fantasifull drömvärld.

Colocynthis
Medlet används vid extrem vrede och indignation som orsakar kolikartad eller neuralgisk smärta. Matsmältnings problem. Mag- och tarmkatarr. Huvudvärk associerad med vrede eller olust känslor. Människor som behöver detta medel känner undertryckt vrede och ofta förvärras vreden och lättretligheten av utfrågning eller indignation.

CRAB APPLE
Ett renande medel lämpligt för de individer som upplever att de bär på något orent inom sig. Hos en del kan detta röra sig om något bagatellartat, hos andra kan det vara fråga om en allvarlig sjukdom som nästan negligerats, därför att personen istället uppehåller sig vid något tämligen oväsentligt.

Vill du vara med och sprida kunskapen om och användningen av fantastiska eteriska oljor?! Mer än ekologiska och med hög terapeutisk kvalitet!
Läs mer »


Nu kampanjpris på e-kurs på distans Homeopati & Energimedicin Steg 1-4!
Läs mer »


Blomessenserna är helt giftfria och har inga biverkningar!
Läs mer »


TIPS OCH ERBJUDANDEN!
Läs mer »